2-Daagse Training Impact

"Creëer een goede samenwerking, zonder irritaties en wrijving

Leer te kijken naar de rol die jij speelt bij de oplossing, krijg een nieuwe kijk op samenwerking met anderen en de invloed die je zelf hebt op je directe omgeving. 

Wat zien wij bij bedrijven?

Goed samenwerken heeft direct impact op resultaten. Dat begint bij inzichten in verschillende misverstanden die in de praktijk kunnen ontstaan en natuurlijk door je er bewust van te zijn hoe goede samenwerking tot stand komt. 

Maar liefst 90 tot 95% van de misverstanden en irritaties komt voort uit de manier waarop we communiceren. De vorm – hoe we communiceren – maken we ongewild belangrijker dan de inhoud – wat we communiceren. Het is wat wij noemen een verschil in Communicatie Stijlen.

Ervaar je weleens dat iemand in het gesprek snel is afgeleid, veel over zichzelf praat, bot reageert, afstandelijk doet, in details verzandt of zo moeilijk doet? Ondanks positieve intenties van mensen ontstaat hierdoor onbegrip of weerstand. Of het nu in één-op-één gesprekken is, in werkoverleggen of in teambesprekingen; waar mensen verschillende stijlen gebruiken in hun communicatie, wordt de samenwerking en sfeer ongewild verstoord.


Resultaten?

Je bereikt makkelijker je gewenste resultaat

Inzicht in hoe je overkomt op anderen

Je krijgt inzicht in hoe je anderen onbewust beoordeelt

Je kunt je Communicatie afstemmen op het doel, de situatie en je gesprekspartner

Je kunt op een constructieve manier feedback geven en ontvangen

Je bent in staat je boodschap over te brengen zoals jij het bedoelt

Je wordt beter gehoord en krijgt meer voor elkaar

Je bent beter in staat om optimale samenwerking te creeren

Je kunt beter omgaan met conflictsituaties of teleurgestelde collega's

Je ontwikkeld een sterk oplossingsgerichte houding

Waarom voor jou?

Wanneer je weet wat er om je heen gebeurt en je weet waarom bepaalde situaties ontstaan, kun je dit voor jezelf direct corrigeren. Daar creëer je slagkracht mee voor jezelf en betere resultaten. De inzichten en het praktische communicatiegereedschap dat je ontvangt zijn voor je omgeving ook direct duidelijk zichtbaar hoe het anders kan en misschien wel moet. Impact, niet alleen zakelijk, ook privé!

Met hele praktische en oplossingsgerichte handvatten op het gebied van communicatie, verwachtingsmanagement, het leren omgaan met teleurstellingen van anderen en het nemen van verantwoordelijkheid (of: de bereidheid om zelf in actie te komen) leer je hoe je de samenwerking naar een hoger platform trekt doordat je gesprekken in goede banen kunt leiden

Praktische informatie

De training duurt 2 hele dagen, dag 1 van 8:30 - 18:30u en dag 2 van 8:30 - 17:30. De training vindt plaats op een af te stemmen externe locatie in de omgeving van de organisatie. De training is geschikt voor een groepsgrootte van 6 tot 20 deelnemers. Alle benodigdheden voor de training worden verzorgd.

De investering bedraagt € 7.500.- excl. BTW, excl. kosten voor de externe locatie.

.